среда, 29. април 2015.

U TRENDU

Interesantno je kako neki ljudi beže od racia!


Pomirljivo primaju informacije plasirane od strane medija plaćenih da prave kombinaciju reči tačno po meri plitkih mediokritetskih mozgova.


Mediokriteti… bezbojan sloj koji se stapa sa pozadinom. Glavni kočničari napretka, kvantitet bez stava… UčaurenoMediokriteti , čekajući bolje sutra, pomirljivim klimanjem glave, pojačavaju „vetar u leđa“ samoproklamovanim kreatorima društvenih načela i vrednosti.


se dele na one tihe, koji ćute, spuštenih očiju i pognute glave ili šapuću, ponavljajući naredbe iz straha od mrkih pogleda, ukoliko bi slučajnom upotrebom racia iskočili iz šablona osrednjosti.


Tu su i oni bučni, u masi okuražene kukavice. Njihov glas se daleko čuje, ali samo uz „horski megafon“ - glavno oružje narodnih dušebrižnika, nacionalni „heroji“, „moralni“ nosioci društva.


Racio je zakržljala i teško primenljiva kategorija među ovom populacijom. Njihov intelekt, koncipiran samo kao prijemnik, nema sposobnost obrade i realne interpretacije, već reagujući samo na jake impulse senzacija, a kao „uslovni refleks“ stvara reakciju iščuđavanja i potrebu prenošenja informacija po principu „Radio Mileve“. Najveće zadovoljenje osećaju prilikom prenošenja loših i neprijatnih informacija, „kritički“ ponavljajući „epitete“ aktera događaja, već etiketiranih od strane autora teksta.


„U trendu...“ - ofucana fraza omiljena među plitkoumnicima...Jbt., kako im ne dosadi modno prepucavanje sa ostalim klonovima iz „ekipe“! Čak i trepću na isti naćin - „u trendu“!


Koračajući ugaženim stazama njihovih predaka, prenose „tradicionalne“ vrednosti svog naroda na buduće generacije, osvetljavajući put „svećom“, upaljenom još u vreme Rastka Nemanjića u manastiru Hilandar. Hej, elektrifikacija je odavno odrađena


I kako sad skrenuti pažnju ovim „trendovcima“ na „sjaj zvezda“, kada ne vide dalje od toga dokle dopire svetlo sveće? Kako ukazati na „spektar“, kada žive u polumraku?

Kako sa njima planirati budućnost, kada im se intelekt zaglavio u prošlosti?

Нема коментара:

Постави коментар